Alla tiders uthyrning av kläder och rekvisita!

  Bröllop, fest eller teateruppsättning?

  Vad ska du ta på dig? På Kalmar läns museum kan du hyra nytillverkade historiska kläder för varje tillfälle, oavsett som det är en privat temafest, en filminspelning eller en teateruppsättning med många personer på scen. Välj bland över 3000 dräkter från stenålder till nutid, kompletta med accessoarer, hattar och väskor. Barn-, vardags- och festdräkter från 200 kr till 1500 kr. Vid hyra av ett större antal dräkter tar vi fram ett offertförslag!

  Vi har även ett stort förråd av rekvisita från de flesta tidsperioder så som husgeråd, spel, lek- och idrottsredskap samt marknadsstånd och medeltida tält. Pris enligt överenskommelse.

  Kostymateljén på Kalmar läns museum

  I kostymateljén tillverkas kläder från alla tider: stenåldern, bronsåldern, järnåldern, medeltiden, 1600-talet och 1800-talet. I våra samlingar har vi även en del 1900-talskläder som vi fått till skänks och som används då skolorna vill jobba med modernare tider.

  Du är varmt välkommen att boka tid för visning av våra kläder och eventuell bokning genom att ta kontakt med Adam Norman, ansvarig för kostymateljen!

  Kontaktperson:


  Se vad som händer på museet idag.