Genom att använda webbplatasen godkänner du vår användning av webbplatskakor. Jag godkänner! | Vad är webbplatskakor?

12 feb 2014

Kulturmiljöerna är en nyckelresurs för Glasrikets utveckling!

Under 2013 har en strategi för Glasrikets kulturmiljöer tagits fram av Kalmar läns museum och Kulturparken Småland, i dialog med Länsstyrelserna i Kronobergs och Kalmar län. Strategin kommer att gälla för de båda Länsstyrelsernas kulturmiljösatsningar under 2014 och 2015. Dokumentet är ett resultat av det regeringsuppdrag för att utveckla Glasrikets industri och besöksnäring som de båda Länsstyrelserna fick 2012.
Det finns idag 27 hyttbyggnader och 20 tydliga glasbrukssamhällen i Glasriket som kan användas för att stärka områdets speciella kulturarv och näringsliv. I rapporten kan du läsa mer om miljöernas potential och problem, och om hur vi kan arbeta med glasbruksmiljöerna för att förhöja upplevelsen av Glasriket.

Sidan uppdaterades 22 juni 2016 klockan 11.51