Besök oss

  Upplev Regalskeppet Kronan via Kronanutställningen, Superkronan för barnfamiljerna och den interaktiva familjevisningen Kliv ombord. Kronan var stormaktstidens superskepp som idag har ett antal inofficiella världsrekord så som den största guld- och marina silvermyntskatten. Längsta pågående marinarkeologiska undersökningen. Största slutna fyndet i världen av bronskanoner. Största fartyget som har byggts under stormaktstiden.

  Utställningen Lasse-Maja och cirkusmysteriet är på besök i sommar! Lös det kniviga mysteriet genom att lista ut och pussla ihop olika ledtrådar. Lek cirkus, sälj biljetter, trolla och klä ut dig. Bredvid utställningen leker du sedan vidare i somriga familjeutställningen Jenny Nyströms värld! 

  Sandby borg, fornborgen på sydöstra där våra arkeologer idag gräver ut borgen. Vad hände egentligen? Sandby borg är en 1 500 gammal mordgåta som du kan ta del av i vår utställning och våra guidade turer. 

  Museet har både restaurang och butik. Restaurangen serverar vällagad dagens lunch från måndag till fredag och lättluncher under helgerna. Barnmeny finns alltid och vårat världsberömda ”gofika”. I butiken hittar du ett fantastiskt souvenir- och presentutbud. Välkommen in!

  Guidningar:
  10.30 Sagostund 
  11.00 Kliv ombord – interaktiv dramavisning 
  12.00 Kronan – från skepp till vrak 
  13.00 Sandby borg – där tiden stannade 
  14.00 Kliv ombord – interaktiv dramavisning 
  15.00 Kronan – från skepp till vrak 

  Audioguide:
  Vi har en trespråkig audioguide på svenska, tyska och engelska för Regalskeppet Kronan, Jenny Nyström och Sandby borg. Har du inte hörlurar så finns det att köpa i vår butik. 

  På egen hand:
  Deckarskola i Lasse-Maja & Cirkusmysteriet 
  Jeanssonligans råttkoll! 
  Fritt skapande i vår ateljé 

  Öppettider & Entré
  24 juni – 18 augusti: 10 – 17 alla dagar.
  Entréavgift: 120 kr. 
  Fri entré till och med 19 år. 
  Fri entré vid besök till Restaurang & Kafé Ångkvarnen.