Evenemanget har redan varit!

onsdag 7 oktober kl. 18:00 - 21:00

Favorit i repris - nu som helkväll: Glasrikets historia tillhör hela Småland - SLUTSÅLT!

Boka biljett hos Nortic

Favorit i repris - nu som helkväll: Glasrikets historia tillhör hela Småland

Onsdag 7 oktober kl 18-21


Med glasvetarna Björn Boode, Växjö, och Peter Lejon, Långelycke

Björn Boodes och Peter Lejons föreläsning ”Glasrikets historia tillhör hela Småland” gjorde succé på länsmuseet i januari 2020. Nu har alla som inte fick biljetter en ny chans att stifta bekantskap med Glasrikets riddare under en helkväll! Ta gärna med dig ett glasföremål som du vill visa och/eller undrar över ursprunget på. Sannolikheten att du får svar på din fråga och lite kuriosakunskaper därtill är stor! 

Program för kvällen: 
18-20: Björn Boode och Peter Lejon delar i ord och bild med sig av sina kunskaper om och intresse för kulturen kring glaset och glasbruken på ett underhållande och jordnära sätt. Föreläsningen genomförs med en bensträckare på mitten. 
20-21: Glasvisning. Visa ditt eget föremål, få information om det och ta del av Peter och Björns berättelser om föremål som andra har med sig.  

Entré: 150 kronor, 100 kronor för dig som har årskort. 

”Framförallt samlar vi på historier om glasriket. Vi lyfter på okända stenar, för upp dem i ljuset och sätter in dem i ett oväntat sammanhang. Ett glasföremål blir som vackrast när man fyller det med närvaron av de människor som skapat gla¬set. All vår kunskap bottnar i vår bakgrund och vår passion för det levande arvet Glasriket.”


Åtgärder till följd av Covid-19

Vi vill att du som besökare på Kalmar läns museum ska känna dig trygg och säker hos oss. Kalmar läns museum följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer kring hanteringen av Coronaviruset. Därför har vi har vi kraftigt begränsat antalet platser till de olika programmen. Med 30 deltagare per program istället för 85 ”som vanligt”, har du en meters avstånd mellan dig och andra på alla håll!

Handsprit kommer att finnas tillgänglig vid ingången till Kronansalen och andra lokaler där programmen hålls. Vi kommer också att öppna Kronansalen tidigare inför varje program för att undvika köbildning.

Vi bryr oss om våra besökare och våra medarbetare. Är vi sjuka stannar vi hemma och det vill vi att du också gör.

Besök vår restaurang!

Restaurang & Kafé Ångkvarnen hittar du på fjärde våningen i Kalmar läns museum med vacker utsikt över Kalmarsund. I den mysiga matsalen äter du mat tillagad från grunden, mestadels av lokala och ekologiska råvaror. Missa inte ”gofikan” från vårt eget bageri!

Pris: Entré: 150 kronor, 100 kronor för dig som har årskort. 

Plats: Kalmar läns museum

Boka biljett hos Nortic

Kontaktperson:


Se vad som händer på museet idag.Museer, kultur och kulturarv efter pandemin - Museernas roll och betydelse i en tid av förändring

Ölands testfält – Stora Alvarets bäst bevarade hemlighet