onsdag 30 maj kl. 10:00 - 20:00

Fönsterrenoveringens dag

Vi uppmärksammar den nya nationella temadagen Fönsterrenoveringens dag!

Våra byggnadsantikvarier finns på plats för rådgivning om byggnadsvård hela dagen (10-18) med fokus på fönster.  

Kl 14-18 finns Jörgen från Tegelvikens fönsterhantverk och Krister från Utmarkens fönsterrenovering här för att visa och prata fönsterrenovering. Passa på!

Kl 18:00 startar en stadsvandring på tema fönster. Följ med byggnadsantikvarie Richard Edlund på en tur bland fönster på Kvarnholmen. Läs mer och boka här.

Värdet och kvaliteten på äldre fönster är okänt för många. Vackra kvalitetsfönster ersätts ofta med moderna fönster som inte sällan är tillverkade av material med kort livslängd – eller rent av material som inte går att underhålla, till skada för både natur- och kulturmiljö.

Syftet med Fönsterrenoveringens dag är att sprida kunskap om de miljömässiga, ekonomiska, estetiska och hållbara fördelarna med att vårda sina fönster. De aktiviteter som arrangeras under dagen ska verka inspirerande och utbildande och förmedla praktisk kunskap i hur man till exempel renoverar och energieffektiviserar sina träfönster.

Fönsterrenoveringens dag firas den 30 maj varje år. Bakom initiativet står Sveriges Länsmuseer, Svenska byggnadsvårdsföreningen och Riksantikvarieämbetet.

Fler evenemang på museet: