Evenemaget har redan varit!

fredag 20 mars kl. 18:00 - 22:00

FRAMFLYTTAT! NYTT DATUM KOMMER. Vintagemode på Kalmar läns museum med mode, mat och dryck, inspirerat från tidens ideal!

Boka biljett hos Nortic

Det finns inga lätta beslut i dagens svåra läge med Coronavirusets framfart. Vi har följt och har för avsikt att fortsatt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt gjort riskbedömningar för alla våra evenemang utifrån det. Fram tills nu har vi genomfört alla våra evenemang som planerat. Men nu, utifrån hur situationen utvecklar sig timme för timme känner vi att det rätta beslutet är att skjuta fram Vintagekvällen till ett senare tillfälle, troligen efter sommaren så att alla våra gäster kan känna sig trygga och bekväma under kvällen, utan tankar på om man tar en risk som deltar. För er som blir besvikna på beslutet hoppas vi ändå att ni har förståelse för situationen och att det nya datumet fungerar för er.

När det gäller nytt datum så går vi ut med det när läget har ändrats till det bättre och risken med Corona inte längre är ett faktum. Om det nya datumet inte skulle fungera för er, så har ni rätt till återbetalning av biljetten, men vi hoppas förstås att ni kan komma.

Övriga planerade evenemang under våren kommer vi inom kort att återkomma med besked om.

När det gäller museets öppethållande så håller vi fortsatt öppet som vanligt och det gäller även vår fina restaurang. Vi har gott om utrymme och vi bedömer i nuläget att det är enkelt att hålla avstånd till varandra.

 

Med bästa hälsningar

 

Kalmar läns museum

Från det glada tjugotalet till sjuttiotalets progg – Kalmar läns museum ger er vintagemode med mode, mat och dryck inspirerat från tidens ideal!

Välkommen till en oförglömlig kväll på Kalmar läns museum med vintagemode, tidstypisk musik och mat. Vi rör oss från det glada tjugotalet till sjuttiotalets progg, från sidensammet till crimplene, från lottauniformer till manchesterkostymer. Däremellan berättar vi om tidsandan och dess detaljer, kopplat till de strömningar som rådde lokalt och i världen. 

I evenemang ingår en fördrink, huvudrätt och efterrätt. I restaurangen kommer det under kvällen att erbjudas mingelmöjligheter och tillgång till att prova utvalda klädesplagg och accessoarer från Kalmar läns museums kostymateljé. Har du vintagekläder hemma kan du givetvis själv också klä upp dig, kvällen till ära. 

Plats: Restaurang och Kafé Ångkvarnen på Kalmar läns museum. 
Tid: 18:00-22:00
Pris: 495 kr p/p

Varmrätt: Laxfilé med sparris och basilikasås. Serveras med dillslungad Solmarkapotatis.
Dessert: Ångkvarnens lilla ljuvliga – Havrebotten, gräddkräm, frukt/bär och mandel. Går att få glutenfri, laktosfri och mandelfri. 

Datum: 21 februari och 20 mars. 

Varmt välkomna!
 

Restaurang & Kafé Ångkvarnen hittar du på fjärde våningen i Kalmar läns museum med vacker utsikt över Kalmarsund. I den mysiga matsalen äter du mat tillagad från grunden, mestadels av lokala och ekologiska råvaror. Missa inte ”gofikan” från vårt eget bageri!

Pris: 495 kronor

Plats: Restaurang & Kafé Ångkvarnen

Boka biljett hos Nortic

Kontaktperson:


Se vad som händer på museet idag.Vin, ostprovning och vindlande historia från Öland till Medelhavet

INSTÄLLT - Ölands testfält – Stora Alvarets bäst bevarade hemlighet