Evenemaget har redan varit!

fredag 21 februari kl. 18:00 - 22:00

Vintagemode på Kalmar läns museum med mode, mat och dryck, inspirerat från tidens ideal!

Boka biljett hos Nortic

Från det glada tjugotalet till sjuttiotalets progg – Kalmar läns museum ger er vintagemode med mode, mat och dryck inspirerat från tidens ideal!

Välkommen till en oförglömlig kväll på Kalmar läns museum med vintagemode, tidstypisk musik och mat. Vi rör oss från det glada tjugotalet till sjuttiotalets progg, från sidensammet till crimplene, från lottauniformer till manchesterkostymer. Däremellan berättar vi om tidsandan och dess detaljer, kopplat till de strömningar som rådde lokalt och i världen. 

I evenemang ingår en fördrink, huvudrätt och efterrätt. I restaurangen kommer det under kvällen att erbjudas mingelmöjligheter och tillgång till att prova utvalda klädesplagg och accessoarer från Kalmar läns museums kostymateljé. Har du vintagekläder hemma kan du givetvis själv också klä upp dig, kvällen till ära. 

Plats: Restaurang och Kafé Ångkvarnen på Kalmar läns museum. 
Tid: 18:00-22:00
Pris: 495 kr p/p

Varmrätt: Laxfilé med sparris och basilikasås. Serveras med dillslungad Solmarkapotatis.
Dessert: Ångkvarnens lilla ljuvliga – Havrebotten, gräddkräm, frukt/bär och mandel. Går att få glutenfri, laktosfri och mandelfri. 

Datum: 21 februari och 20 mars. 

Varmt välkomna!
 

Restaurang & Kafé Ångkvarnen hittar du på fjärde våningen i Kalmar läns museum med vacker utsikt över Kalmarsund. I den mysiga matsalen äter du mat tillagad från grunden, mestadels av lokala och ekologiska råvaror. Missa inte ”gofikan” från vårt eget bageri!

Pris: 495 kronor

Plats: Restaurang & Kafé Ångkvarnen

Boka biljett hos Nortic

Se vad som händer på museet idag.Äpple på tre vis: Must, cider och destillat med ostprovning och vindlande historia från Öland till Medelhavet

Getingen - Kalmars första egenhemsområde

Fler evenemang på museet: