fredag 27 november kl. 12:00 - 13:00

Kampanj mot kvinnovåld

Med Andrea Berg, sjuksköterska och projektledare Våld i nära relationer, Region Kalmar och Pernilla, ordförande i Kvinnojouren i Kalmar

Varje år genomförs den internationella kampanjen 16 Days of Activism – 16 dagar av aktivism – för att öka medvetenheten om den negativa påverkan som våld mot kvinnor och flickor har för enskilda individer och på hela samhället. Kampanjen tar sin början den 25 november – på internationella dagen för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor och avslutas den 10 december, på dagen för mänskliga rättigheter. Med anledning av detta har vi bjudit in Andrea Berg, sjuksköterska och projektledare Våld i nära relationer, Region Kalmar, och Pernilla, ordförande i Kvinnojouren, Kalmar. De berättar om hur situationen ser ut i Kalmar län, vilka tecken man ska reagera på hos kvinnor i sin omgivning och hur man kan stötta och hjälpa.

Fri entré, men förboka din plats på www.kalmarlansmuseum.se/bokning.

Besök vår restaurang!

Restaurang & Kafé Ångkvarnen hittar du på fjärde våningen i Kalmar läns museum med vacker utsikt över Kalmarsund. I den mysiga matsalen äter du mat tillagad från grunden, mestadels av lokala och ekologiska råvaror. Missa inte ”gofikan” från vårt eget bageri!

Pris: Fri entré, men förvissa dig om plats via förbokning.

Plats: Kronansalen

Kontaktperson:


Se vad som händer på museet idag.Museichefens tolv hemliga favoriter från samlingarna

Borgare – handel och vandel i rikets tjänst

Fler evenemang på museet: