onsdag 14 april kl. 10:00 - 11:00

LIVESÄNDNING: Rolf Linds Kalmar 1950-1970

Boka på Solidtango

Fotograf Rolf Lind, född 1936 i Kalmar, är uppvuxen på Ängö. Som tonåring upptäckte han kameran och började dokumentera sin hemstad och människorna i den. Han har arbetat som pressfotograf på olika tidningar, på Kalmar läns museum och som frilansfotograf. Hans bilder har ställts ut och använts som illustrationer i böcker och tidskrifter. Ett särskilt bildsamarbete och en god vänskap hade han med konstnärsparet Raine Navin och Gunilla Skyttla. Den här livesändningen handlar dock om Rolf Linds bilder och minnen från Kalmar – från 1950-tal till och med 1970-talet. ”Det var då jag tog mina bästa bilder tycker jag så här i efterhand”, säger Rolf Lind själv. Du möter honom i ett samtal med länsmuseets producent, Maria Kanje.

Boka direkt här! LIVESÄNDNING: Rolf Linds Kalmar 1950-1970

Information om våra sändningar och hur du bokar och betalar:
När du har bokat en livesändning så kan du titta på den när sändningen startar. I samband med livesändningen har du möjlighet att skriva frågor till föreläsaren i chatten. Efter livesändningen lägger Kalmar läns museum upp sändningen som repris. Om du bokar en repris så kan du titta på den när du önskar. Du kan titta på alla våra sändningar via din telefon, dator och ”padda”. Om du använder webbläsaren chromecast kan du även casta sändningen till din TV.

Första gången du ska boka behöver du registrera dig med din e-postadress och ett lösenord som du själv väljer. När det är klart kan du välja från vår evenemangslista vad du vill titta på. Betalar gör du med kort eller Swish. När du har betalt så får du en bekräftelse via din e-post. Vid återköp eller frågor om betalning kontaktar du Kalmar läns museums leverantör Solid tango via support@solidtango.com som hjälper dig med dina frågor.

Varför måste du registrera dig första gången du bokar? Med hjälp av ditt användarkonto kan du logga in på alla Playkanaler som använder Solidtango. Du får även en egen profilsida där vi samlar dina kommentarer, dina upplåsta videor och livesändningar m.m. Som inloggad användare accepterar du våra allmänna användarvillkor och kan ta del av livesändningar och videor som kräver inloggning, dela upplevelser med dina vänner, chatta och kommentera.
Bästa hälsningar, i samarbete med Solidtango

Pris: 75 kr.

Det här evenemanget genomförs digitalt. Boka på Solidtango.

Kontaktperson:


Se vad som händer på museet idag.

LIVESÄNDNING: Det var 1917 och vi frös och vi svalt. Upplopp och hungerprotester i Kalmar län

LIVESÄNDNING: Senaste nytt från Sandby borg

Fler evenemang på museet: