onsdag 15 april kl. 18:00 - 19:30

INSTÄLLT - Museichefens tolv hemliga föremålsfavoriter

Boka biljett hos Nortic

Så hanterar vi risken för coronavirus.

Kalmar läns museum följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer kring hanteringen av Coronaviruset.

Museet och vår restaurang håller fortsatt öppet som vanligt.

Men, vi ställer in samtliga inomhusarrangerade onsdags- och fredagsprogram under våren och har öppet som övriga vardagar kl. 10-16, även dessa dagar framöver.

Museet i övrigt och restaurangen håller öppet tills vidare.

Vi arbetar hela tiden med att begränsa smittspridning och har vidtagit åtgärder för detta. Vi vill hälsa er varmt välkomna till våra fina utställningar och att njuta av en god måltid, fika eller vår vackra utsikt från plan 4. Men vi har förståelse för att ni kanske inte vill komma till museet och restaurangen just nu.

Med Örjan Molander, museichef, Kalmar läns museum

I länsmuseets samlingar finns en miljon föremål som alla har en historia. De kommer från slott och koja och speglar arbetsliv, vardag och fest, glädje och sorg, krig och fred – människors liv i länet genom tiderna, kort sagt. Örjan Molander har valt ut ett favoritföremål från varje kommun i Kalmar län. Det kan handla om praktfulla exemplar som är en fröjd för ögat, men lika gärna om enkla vardagsföremål som ruvar på en intressant och berörande berättelse. Under den här kvällen visar och berättar Örjan Molander om sina personliga favoriter ur samlingarna som berör och tilltalar honom lite extra. 

Varmt välkomna!

Pris: Biljettpris: 75 kr med årskort, 125 kr utan.

Plats: Kalmar läns museum

Boka biljett hos Nortic

Kontaktperson:


Se vad som händer på museet idag.INSTÄLLT - Häxkväll - Äggstra allt

INSTÄLLT - Fixarakuten – tema textilt återbruk