Evenemanget har redan varit!

onsdag 9 september kl. 18:00 - 20:00

Stensö i våra hjärtan

Boka biljett hos Nortic

Med Lennart Nilsson, ekolog, Kalmar

Stensö är ett av Kalmars mest besökta och omtyckta grönområden. Många är de kalmarbor som året runt besöker halvön strax söder om stadskärnan. Men det som många kanske inte vet, är att halvön också ruvar på en intressant historia. Här finns tydliga spår av mänskliga aktiviteter från medeltid fram till våra dagar. De flesta känner säkert till att Gustav Vasa landsteg här år 1520, men det finns så mycket annat att upptäcka. Stensö har också en omväxlande och skyddsvärd natur som även den berättar om svunna tider. Gamla ekar och en låg rullstensås är några av de mest typiska inslagen. Lennart Nilsson berättar och visar bilder.

Entré: 125 kr, 75 kr med årskort. 

Åtgärder till följd av Covid-19

Vi vill att du som besökare på Kalmar läns museum ska känna dig trygg och säker hos oss. Kalmar läns museum följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer kring hanteringen av Coronaviruset. Därför har vi har vi kraftigt begränsat antalet platser till de olika programmen. Med 30 deltagare per program istället för 85 ”som vanligt”, har du en meters avstånd mellan dig och andra på alla håll! 
Handsprit kommer att finnas tillgänglig vid ingången till Kronansalen och andra lokaler där programmen hålls. Vi kommer också att öppna Kronansalen tidigare inför varje program för att undvika köbildning. 

Vi bryr oss om våra besökare och våra medarbetare. Är vi sjuka stannar vi hemma och det vill vi att du också gör. 

Besök vår restaurang!

Restaurang & Kafé Ångkvarnen hittar du på fjärde våningen i Kalmar läns museum med vacker utsikt över Kalmarsund. I den mysiga matsalen äter du mat tillagad från grunden, mestadels av lokala och ekologiska råvaror. Missa inte ”gofikan” från vårt eget bageri!

Pris: ​​​​​​​Entré: 125 kr, 75 kr med årskort. 

Plats: Kronansalen

Boka biljett hos Nortic

Kontaktperson:


Se vad som händer på museet idag.Bötterumsmässan 2020 – digitalt!

Inställd! Nytt datum 2021 Stadsvandring med Richard Edlund om trästaden Vimmerby