Evenemanget har redan varit!

fredag 13 mars kl. 18:00 - 22:00

Vin, ostprovning och vindlande historia från Öland till Medelhavet

Boka biljett hos Nortic

Vad binder samman vår lokala historia med medelhavets smaker? Följ med på en upplevelse för både smaklökar och sinne på Kalmar läns museum! Vi erbjuder fantastiska ostar tillverkade på södra Öland tillsammans med noggrant utvalda viner. Vi kan försäkra er om nya insikter om vårat lokala kulturarv och dess koppling till medelhavet samt vad som fungerar och inte fungerar i ostens och vinets underbara värld.

Om provningen:
Välkommen på en smakresa i ostens, vinets och Kalmar historias anda. Vi provar ostar från Ölands Köksmejeri i kombination med utvalda viner.

Era ciceroner på resan är ostmakare Christer Delding från mejeriet i Alby, sommelier Eva Nina Hammarskjöld samt Gabriella Johansson, antikvarie för Kalmar läns museum.

Tillsammans smakar vi oss fram till de bästa kombinationerna av ost och vin.

Christer och Eva Nina berättar om hur ostarna är gjorda, vad som är karaktäristiskt för dem och om vinerna som vi valt till. Gabriella Johansson ger er den historiska kopplingen mellan medelhavets smaker och Öland.

Provningen tar ca. 90 minuter.

Pris för vin och ostprovning inklusive föreläsning. 395 kronor per person.

Som tillval kan du även online boka vår underbara Öländska böngryta med tomat, paprika, lök och vitlök. Serveras med örtyoughurt och helstekt Solmarkapotatis. Pris: 149 kronor. Böngrytan serveras efter provningen cirka 19.30. 

Bokningsbara datum:
31 januari (rödvin), 13 februari (äpple), 13 mars (rödvin)

Varmt välkommen!

Restaurang & Kafé Ångkvarnen hittar du på fjärde våningen i Kalmar läns museum med vacker utsikt över Kalmarsund. I den mysiga matsalen äter du mat tillagad från grunden, mestadels av lokala och ekologiska råvaror. Missa inte ”gofikan” från vårt eget bageri!

Pris: 395 kronor. Öländsk böngryta som tillval: 149 kronor.

Plats: Restaurang & Kafé Ångkvarnen

Boka biljett hos Nortic

Kontaktperson:


Se vad som händer på museet idag.Det sitter i väggarna i maktens byggnader

FRAMFLYTTAT! NYTT DATUM KOMMER. Vintagemode på Kalmar läns museum med mode, mat och dryck, inspirerat från tidens ideal!

Fler evenemang på museet: