Ekonom

Kalmar läns museum
Vi är Kalmar läns museum. Vår vision är: Kulturarv i vardagen - berikar och berör! Den är viktig för oss och vi belyser den i hela vår verksamhet. Kalmar läns museum är en stiftelse och har som kulturinstitution ett regionalt uppdrag att arbeta med vårt kulturarv. Vi är ett framåtsträvande museum som med hjälp av historia tar oss an dagens och morgondagens utmaningar, i både stort och smått. Vi arbetar ständigt med att locka fler besökare och nå nya målgrupper genom att utvecklas både regionalt, nationellt och internationellt. Vi verkar i hela länet inom fem olika kärnområden; Arkeologi/Marinarkeologi, Byggnadsvård, Kulturmiljöpedagogik, Arkiv/Bibliotek/Samlingar och Konservering. Vi har därtill vårt besöksmål, museet i Kalmar med utställningar, guidade visningar och vår restaurang Ångkvarnen.

Som stöd till kärnverksamheterna finns kansli- och serviceenheten samt marknadsenheten. Detta utgör ett starkt team på mellan 80–100 personer som verkar hela eller delar av året beroende på säsong och uppdrag. 
Kansli- och serviceenheten består av ekonomi/HR/lön, IT, städ, verkstad, fastighet och vaktmästare. På ekonomisidan är vi 3 personer som hanterar ekonomi för Kalmar läns museum, Wimmerströmska Gården och Jenny Nyström och Curt Stoopendaahls stiftelse. Då en av våra ekonomer går på föräldraledighet söker vi nu en vikarie.  

Dina arbetsuppgifter
I ditt dagliga arbete sköter du kontering, kontroll av fakturor och förbereder underlag. Du sköter redovisning och bokföring samt ansvarar för att kassa- och bankavstämningar görs. I tjänsten ingår också bokslutsarbete. Vi arbetar hela tiden med att få till effektiva lösningar så arbetet genomsyras av effektivitet, struktur och lösningsorientering.   
Du kommer ha en stödjande och rådgivande roll gentemot chefer och medarbetare i ekonomiska frågor. 

Personlig profil/Utbildning 
Vi söker dig som har ekonomiutbildning från högskola/universitet, yrkeshögskoleutbildning eller liknande som vi anser lämplig. Har du erfarenhet som bedöms likvärdig som en ekonomiutbildning är även detta relevant. Du ska ha erfarenhet och ha arbetat med redovisning och bokslutsarbete ett par år och ha vana att arbeta i affärssystem, gärna Pyramid och löneredovisningssystemet FLEX. Det är meriterande med erfarenhet av schablonmoms då museet har en blandad verksamhet vilket påverkar momsredovisningen. 


På Kalmar läns museum arbetar vi nära varandra och tillsammans för att förbättra rutiner och arbetssätt i hela arbetsflödet. Rollen som ekonom innebär mestadels självständigt arbete men en del teamarbete förekommer. Vi söker därför dig som är noggrann men ändå effektiv, strukturerad och som är intresserad av att förbättra rutiner och arbetssätt tillsammans med oss. Rollen kräver att du ska kunna jobba självständigt och har en utpräglad servicekänsla och social lätthet då du interagerar med många medarbetare i ekonomiska frågor. 


Kontakt
För information om tjänsten: 
Björn Olsson, Kanslichef, bjorn.olsson@kalmarlansmusueum.se, 0480-45 13 02
Alina Harrysson, Ekonom, alina.harrysson@kalmarlansmuseum.se, 0480-45 13 65


Facklig representant: 
Michael Fredriksson, Kommunal, michael.fredriksson@kalmarlansmuseum.se, 0480-45 13 19
Eva-Lena Holmgren, DIK, eva-lena.holmgren@kalmarlansmuseum.se, 0480-45 13 14


Varaktighet, arbetstid
Föräldravikariat ca 1 år, 100 % dagtid


Lön och tillträde
Enligt överenskommelse
Ansökan

Du ansöker genom följande länk: Ekonom - Kalmar läns museum

Välkommen med din ansökan senast den 18 augusti 2019.

 
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.