30 oktober 2012

Byggnadsvårdare tar inte sommarlov

Renoveringsprojekt ingår i många fastighetsägares sommarplanering. Vi byggnadsantikvarier på Kalmar läns museum medverkar under sommaren i en mängd projekt som pågår i hela länet. Genom antikvarisk medverkan tillgodoser vi att de åtgärder som utförs görs på ett sätt som inte minskar byggnadens kulturhistoriska värde.   I år görs många kvarnrenoveringar på Öland. På Ölands Museum, Himmelsberga kan du se vår utställning om väderkvarnar under sommaren.   Andra spännande projekt som pågår är murverksarbeten på Kalmar- och Borgholms slott, nytt kök i Olssonska gården i Torsås samt målningsarbeten vid Bötterums gästgiveri i Högsby kommun - alla dessa är intressanta besöksmål öppna för besök under sommaren.   Intresserade byggnadsvårdare går på byggnadsvårdskurser i Borgholm och i Målilla, där vi också medverkar. Vår vandringsutställning HUSSMART om byggnadsvård finns fram till 21 juli på Dackestop i Virserum. Välkommen dit!     Byggnadsvårdsmässa 2011 på Öland. Fråga byggnadsantikvarien   Lördagen den 30 juli finns vår byggnadsantikvarie Jan Westergren på plats i Byggnadsvårdsbutiken i Glömminge på Öland. Passa på att träffa honom för lite prat om hus och byggnadstraditioner. Självfallet är du välkommen att ställa dina egna frågor! Jan kommer även att berätta om kvarnarna på Öland. För mer information om byggnadsvårdsdagen den 30 juli klicka på länken www.olandsbyggnadsvard.com   Ha en skön och byggnadsvårdande sommar!