21 oktober 2019

Rätt svar och vinnare på frågesporten under Vår tid var då-kvällen

Nu har vi utsett fem lyckliga vinnare i frågesporten under Vår tid var då-kvällen den 16 oktober.

Vi säger grattis till Sofia Edström, Anne Åkerström, Martin Andersson, Elisabet Björklund och Lennart Jonsson som har vunnit varsitt årskort. Kortet är värt 300 kronor och ger fri entré till museet under ett år samt 50 kronor i rabatt på våra onsdagsprogram.

Vinnarna hade alla rätt och var dessutom de fem personer som gissade närmast på hur många vi var på museet denna kväll.

Här kommer de rätta svaren:

1. Arnold Glave var verksam vid Kalmar glasbruk.
  2. Bröderna Berggren AB var den butik som tidigare låg där Domus byggdes i början av 1960-talet.
  3. Ria Wägner vinkade bakvänt till tittarna.
  4. Den brittiska designern var Mary Quant.
  5. Bridge är namnet på godisblandningen som tillverkades vid chokladfabriken vid Norra vägen.
  6. Brigitte Bardot gav namn åt det smårutiga tyget, Bardotrutan.
  7. Vi var 97 personer på museet. (74 besökare, 9 museianställda och 14 elever från Jenny Nyströmsskolan).

Bildspelet om Domus som skulle ha visats men var ur funktion under delar av kvällen går att se här.