4 mars 2019

Ni vann i frågesporten på Vår tid var då!

Grattis! Ni vann i frågesporten på Vår tid var då den 27/2!

Stort grattis till Gillis Schenning, Inger Frostberg, Agnetha Johansson, Sven Karlsson, Liselotte Ross och Ann-Britt Sparre! Ni hade alla rätt på frågesporten och var de som gissade närmast på hur många besökare vi var i huset under Vår tid var då-kvällen. Ni är välkomna in till receptionen under länsmuseets öppettider för att hämta era priser – kassar eller förkläden från museets kostymateljé.

De rätta svaren:

1. Arnold Glave var verksam vid Kalmar glasbruk. Lär mer om glasbrukets historia här: https://www.kalmarlansmuseum.se/samlingar/vara-samlingar/manadens-foremal/kalmar-glasbruk/
  2. Bröderna Berggren låg i hörnan av Storgatan och Kaggensgatan före Domuseran. Äldre Kalmarbor kan fortfarande höras stämma träff med varandra vid ”Berggrens hörna”.
  3. Ria Wägners specialitet var att hon vinkade bakvänt till tittarna, med handryggen mot dem. Det visste alla som besvarade frågesporten!
  4. Mary Quant var 1960-talets stora modenamn.
  5. Nordchoklads populära godisblandning heter Bridgeblandning och tillverkas idag av Cloetta som köpte upp Candelia 1998. Sedan dess har det inte tillverkats något godis vid Chokladan i Kalmar.
  6. Den franska skådespelerskan Brigitte Bardot gav namn åt det rutiga tyget. Hon bar en smårutig rosavit klänning när hon gifte sig med Jacques Charrier 1959.

Utslagsfråga: Vi var 106 personer under kvällen: 81 besökare, 1 receptionist, 2 i kaféet, 7 museianställda på plan 2, 14 teaterelever, 1 teaterlärare = 106 personer. Gillis Schenning gissade på 105, Inger Frostberg och Agnetha Johansson gissade båda på 107 personer, An-Britt Sparre gissade på 104 och Liselotte Ross och Sven Karlsson trodde båda att det var 108 personer i huset.

Vinnarna har underrättats via telefon och mejl.