8 april 2015

Vimmerby folkhögskola erbjuder i samarbete med Museiarkeologi Sydost/Kalmar Läns Museum helgkursen Forntida Landskap

Forntida Landskap 9-10/5

Denna kurs ger dig några intensiva dagar i fornlämningarnas värld där syftet är att ge dig grundläggande kunskaperna att “läsa landskapet” och med främsta inriktning på sten-, brons- och järnåldern.

Vi ger dig grundläggande information om hur du själv finner information om fornlämningar, ortnamn, kartor och arkiv mm. Vi beger oss ut i landskapet för att studera redan kända fornlämningar, men också göra försök att under helgen hitta “nya” sedan tidigare helt okända fornlämningar! Inga förkunskaper krävs!

Kursansvariga är:
    Fil. lic. Arkeolog och Kulturgeograf Michael Dahlin
    Doktorand, Antikvarie Kenneth Alexandersson

09:00 Introduktion och teori
    17:00 Avslutning
    08:00 Exkursion
    16:00 Avslutning
    OBS: Ca tider för sluttider bägge dagarna.

Kurskostnad:

Material, utrustning samt kost ingår. 1380:- .
    Önskar man övernattning erbjuder vi det för 350:-/per person
    Frukost samt sänglinne/handdukar ingår.

Frågor

Vid frågor gällande praktisk information kontaktar ni Agnetha Kinell konferens & kortkurskoordinator.
    0492-14304 alternativt via e-post agnethaki@ltkalmar.se
    Frågor gällande kursens innehåll ställer ni till Michael Dahlin via e-post arkeologen@telia.com

Sista anmälningsdag

Senast den 29 april vill vi ha er anmälan.
    OBS! Begränsat antal platser!
    Anmälningsblankett